Най-странните кражби (5 снимки)

четвъртък, 20 февруари 2014 г. | 18:12

нарисувана маска

Kрадци Матю Макнeли и Джо Милър нахлули в апартамент в Карол, Айова, САЩ. Техният план имал само един недостатък - тяхното прикритие. Очевидец на обира се обадил в полицията и докладвал за двама мъже, които, вместо маски, били нарисували лицата си и избягали с голяма бяла кола. Скоро след това полицията спряла Буик роудмастър от 94-та, отговарящ на описанието. Вътре били Макнeли и Милър, които били изрисували лицата си с перманентен маркер. Полицията ги арестувала по обвинение за грабеж втора степен. По-късно били освободени под гаранция.

***

татуировка

21-годишният ААрон Еванс бил заснет от камерата на Пежо 106, докато се опитвал да го открадне. За полицията не било особено трудно да открие престъпника, тъй като на врата си той имал татуировка с името и дата си на раждане. На татуировката пишело "Евънс 09.19.87". Евънс бил осъден на седем месеца затвор.

***

коза

В Нигерия двама мъже се опитали да откраднат Мазда 323. Един от местните патрули се впуснал в преследване с крадците. Очевидци твърдят, че един от крадците успял да избяга, а другият използвал черна магия, за да се превърне в... коза.
В Нигерия вещерството и черните магии са широко разпространен мит. Много от очевидците били напълно убедени, че козата е един от крадците. За да не се стигне до обществено недоволство и разправии, от полицията в Нигерия трябвало да арестуват козата, като и повдигнали обвинение опит за въоръжен грабеж.
Много от жители отишли да видят козата в затвора, а някои дори лагерували отвън, за да чуят първи новините за нея. Снимали я дори от националния вестник, докато в затвора си ядяла купчина слама.

***

шапка

Мъж се опитал да обере дрогерия в Балтимор. Той извадил пистолет, извикал това е обир и си дръпнал шапката върху лицето. След това обаче разбрал, че е забравил да си пробие дупки за очите. Охраната го задържала.

***

училище

Полицията в Белгия заподозряла мъж за обир на бижутерски магазин в Лиеж. Когато го арестували той се оправдал, че няма как той да е обрал магазина, тъй като по това време е обирал училище. Повдигнали му обвинение за влизане с взлом в училището.





Добави коментар за снимката: Най-странните кражби (5 снимки)